Akademik Bilişim 2014 Konferans/Seminer Notlarımdan

   Bu yazımda Mersin Üniversitesinde düzenlenen Akademik Bilişim 2014 Konferans ve Seminerlerine katıldığım notlarımdan bahsedeceğim. Geçen sene Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen seminerde "Ağ Yönetimine Giriş" kursunu alan biri olarak bu sene de "Güvenlik 101" kursuna gitme gereği duydum. Güvenlik 101 kursundan sonra "Yazılım Güvenliği" ne katılıp OWASP (The Open Web Application Project) Türkiye Team lideri Bünyamin DEMİR hocamın dersine katılma ve tanışma imkanı buldum.
    Kurs esnasında bir web sitesinin ne gibi açıklarının neler olabileceğini ve bu açıkları nasıl giderildiğine dair konular hakkında bilgilendim. Bu yazımdaki amaç bu eğitimde edindiğim bilgileri size aktarmaktır. Edindiğim bilgileri kısaca başlıklar halinde belirtecek olursam : Uygulama Güvenliği Temelleri, Bağlantı Güvenliği SSL, Oturum Sabitleme, CAPTCHA, Web Servisleri güvenliği gibi konularda bilgi edindim. Tabi bu virgülleri uzatmak mümkün fakat ben bunları açıklayarak uzatmak yerine sizin araştırarak tamamlamanızı istediğim için sadece ön bilgi verme yani "bu da varmış" demeniz için sadece bir kıvılcım çıkarmak istedim.
   Yukarıda bahsettiğim bilgiler bence bir web developer için çok önemli bilgilerdir. Katıldığım seminer firma sunumu gibi etkinliklerden de bahsedecek olursam bu etkinlik sayesinde Cisco, Hp, Check Point, antiKor gibi firmaların üst düzey çalışanları ile tanışma imkanı buldum. Ve firmaların piyasaya yeni giren ürünlerini görme ve bilgi alma imkanım oldu. Şuan halen seminerler devam etmektedir. Sizlere seneye tekar düzenlenecek olan Akademik Bilişimin seminer ve kurslarına katılmanızı öneririm. Saygılarımla 
   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Verilen yolun biçimi desteklenmiyor. (C#, FileUpload Dosya Yükleme Hatası)

Başvuran varsayılan bitiş noktası öğesi bulunamadı. Hatası ve Çözümü